Na Freelancehunt dostępne są dwa rodzaje profili:
-
Podstawowy – darmowy, z ograniczonymi funkcjami,
-
Plus – rozszerzony pakiet usług, który ułatwia i przyspiesza pracę.
Profil Plus daje freelancerom i zleceniodawcom szereg dodatkowych możliwości, które zwiększają wygodę i efektywność korzystania z platformy.
Plus jest dostępny wyłącznie dla freelancerów.
Funkcje Profilu Plus dla freelancerów 🎨
-
Załączniki do 50 MB (standardowo 10 MB).
-
Podpis do oferty – automatycznie dodawany do wszystkich zgłoszeń.
-
Czarna lista – możliwość ignorowania wątpliwych zleceń i klientów.
-
Przykłady prac – dodawanie portfolio bezpośrednio do oferty.
-
Zakładki – oznaczanie interesujących zleceń do późniejszego przeglądu.
-
Migawki do portfolio – automatyczne zrzuty stron internetowych w portfolio.
-
4 miejsca w katalogu – możliwość wskazania dodatkowych specjalizacji.
-
Ukryte oferty – widoczne tylko dla klienta.
-
Statystyki wyświetleń profilu – kto, kiedy i skąd odwiedzał Twój profil.
-
Bonus do oceny – +5%, minimum 100 flików w okresie subskrypcji.
-
Specjalne rodzaje ofert – wyróżnienie na tle konkurencji.
-
Ciemny motyw – wygodniejsza praca po zmroku.
-
Znak wodny – ochrona prac w portfolio przed kopiowaniem.
-
Oferty AI – automatyczne generowanie ofert przy użyciu sztucznej inteligencji.
-
Konkursy ukryte – ochrona prac przed plagiatem.
-
Lista polecanych specjalistów – dodatkowa widoczność profilu.
-
Komplementy od klientów – możliwość otrzymania wyróżnień za jakość współpracy.
-
Projekty dla Ciebie – rekomendacje zleceń dopasowanych algorytmem AI.
-
Priorytetowe wsparcie – szybsze odpowiedzi od działu pomocy.
- Pierwsza wiadomość do zleceniodawcy — umożliwia freelancerowi napisanie jako pierwszy do zleceniodawcy, jeśli pozwalają na to jego ustawienia.
- Pierwszeństwo w katalogu — profile są wyświetlane wyżej w katalogu freelancerów i na liście ofert.
- Wideospotkania ze zleceniodawcami — dostępne są spotkania audio i wideo ze zleceniodawcami; spotkanie może rozpocząć każda ze stron.
Jak aktywować Plus
Plus można aktywować na dwa sposoby: wykupić subskrypcję z automatycznym odnawianiem lub dokonać jednorazowego zakupu na jeden miesiąc kalendarzowy bez automatycznego odnawiania. Cena Plus jest podana na stronie promocyjnej w profilu.
Subskrypcję z automatycznym odnawianiem można anulować w dowolnym momencie.
Dwa miesiące za darmo
Freelancerzy, którzy wcześniej nie aktywowali Plus, mogą korzystać z niego bezpłatnie przez 2 miesiące. Okres próbny jest dostępny wyłącznie w ramach subskrypcji: należy podpiąć kartę, a po zakończeniu bezpłatnego okresu subskrypcja zostanie automatycznie przedłużona według standardowej stawki.
Subskrypcję można anulować w dowolnym momencie.
W trakcie okresu próbnego lub aktywnej subskrypcji nie można dokonać jednorazowego zakupu Plus. Po zakończeniu subskrypcji możliwość jednorazowego zakupu Plus będzie ponownie dostępna.
Uwaga! Profil Plus można aktywować ponownie, nie czekając na upływ terminu. W takim przypadku dodatkowy czas zostanie dodany automatycznie po upływie pierwszego okresu.